Sója

Sója je luštěnina s vysokým obsahem proteinů. Má široké použití jako potravina. Sója je nazývána rostlinným masem, rostlinou budoucnosti, zázračnou rostlinou. Obsahuje nejvíce bílkovin ze všech plodin, a to bílkovin plnohodnotných . Její bílkovina se rovná bílkovině masa, mléka i vajec. Sójové boby a výrobky z nich - maso, mléko, tofu, olej apod. - poskytují velmi kvalitní tuky, jež svými mastnými kyselinami chrání cévy (zvláště srdeční a mozkové) před sklerózou, a tím nás chrání před infarkty a mozkovými mrtvicemi. Sójový tuk příznivě působí na činnost nervové soustavy, stav pokožky a látkovou přeměnu. Sójový tuk obsahuje mnoho karotenu , vitaminu E, přes 50 % nenasycených mastných kyselin a vysoký obsah sitosterinu. Sója neobsahuje cholesterol.

... zpět na seznam článků

Liniebox


S programem LINIEBOX jíte, na co jste zvyklí. Jíte chutně, často, ale pravidelně a jen tolik, kolik váš organismus potřebuje.

LINIEBOX s.r.o.

  Brno - Kolejní 14

   +420 774 120 171

   info@liniebox.cz

Sledujte nás