Mléčné výrobky jsou potraviny vyrobené zpracováním mléka . Mezi mléčné výrobky patří zejména: mléko, máslo, sýry, syrovátka, podmáslí, smetana, zakysaná smetana, kefír, jogurt, jogurtové nápoje, tvarohy, zmrzliny. Obsahují laktózu, která má nízký glykemický index. Důležité je vybírat výrobky, na které se váže co nejméně tuků. Jogurty a další mléčné výrobky by měly obsahovat maximálně 3% tuku a neměly by být přislazovány sacharózou. Tvarohy nejlépe vybírat neslazené a nízkotučné. Mléčné výrobky jsou významným zdrojem vápníku, který je potřebný pro zdravý růst a vývoj kostí a zubů.
... zpět na seznam článků
S programem LINIEBOX jíte, na co jste zvyklí. Jíte chutně, často, ale pravidelně a jen tolik, kolik váš organismus potřebuje.