Maso vepřové je křehčí než maso hovězí. Méně tučné a libové vepřové je snadněji stravitelné.
Ryby obsahují plnohodnotné a lehce stravitelné bílkoviny, vitamíny A,B1, B2, PP, D, vápník, železo, fosfor. Mořské ryby jsou navíc bohaté na jód a obsahují další vitamíny a tuky. Konzumace ryb pomáhá zlepšení zdravotního stavu. Rybí maso má nízkou energetickou hodnotu.
Konzumace rybího masa má kladný vliv pro lidský organismus:
při prevenci diabetu, srdečních a cévních onemocnění, snižuje rizika srdečních arytmií, snižuje rozvoj aterosklerotických plátů v cévách, nenasycené mastné kyseliny jsou prekurzory prostaglandinů, které mj. rozšiřují krevní cévy
snižuje hladinu cholesterolu a LDL proteinů a to zvlášť u osob, u kterých je jejich hladina již zvýšená
snižuje riziko vysokého krevního tlaku je významným zdrojem jodu má velký význam při prevenci rakoviny střev protože obsahuje vitamíny D a A
... zpět na seznam článků
S programem LINIEBOX jíte, na co jste zvyklí. Jíte chutně, často, ale pravidelně a jen tolik, kolik váš organismus potřebuje.